Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Madeira - pozvánka na slavnosti a festivaly

Existuje tisíc a jeden důvod pro návštěvu Madeiry. Jsou to neuvěřitelné přírodní scenérie, úrodné hory, po celý rok je zde mírné podnebí, vřelé přivítání a pohoda, bezpečí a jistota. Madeira patří mezi celoročně vyhledávané turistické cíle a velice si zakládá na oslavách svých svátků. Většina z nich je spojena s bujarým festivalem, který je pro cestovatele zajímavým zážitkem.

Na Madeiře se slaví skoro všechno. Ulice se zaplní barevně oděnými tanečníky a hudebníky a také nepostradatelným publikem, které při této příležitosti hojně navštěvuje i místní zábavní podniky a restaurace. Jinak je ovšem vstup na oslavy zdarma. Na přípravě festivalů se opravu nešetří a místní se snaží je neustále vylepšovat a překonávat sami sebe.

Madeira

Mezi nejznámější svátky patří Únorový karneval, Květinový festival dva týdny po Velikonocích, Atlantický festival ohňostrojů v červnu, Slavnosti vína v září a Silvestr jako okázalá oslava konce roku. Mezi nejúsměvnější patří například Slavnosti, citrónů, třešní nebo kaštanů. Z náboženských svátků je nejvýznamnější slavnost Nanebevzetí Panny Marie v Monte. Často po kolenou sem přicházejí poutníci, aby políbili obraz ochránkyně ostrova. Nezřídka přicházejí prosit lidé o uzdravení. Zkrátka v každém období se dá na Madeiře prožít něco výjimečného a s tímto, vám rádi poradí v cestovní kanceláři AGL travel.

Madeira

Květinové slavnosti

Každoročně, dva týdny po Velikonocích, zaplní Funchalské ulice a centrum města Madeirský Květinový Festival. Nyní se květinová výzdoba a doprovodný program přesunuje i do dalších měst na ostrově. Den před hlavním průvodem se tisíce dětí sejdou na Radničním náměstí, kde staví z květin zeď naděje. Tato tradice končí vypuštěním holubic a následuje show pro děti. Hlavní květinový průvod se koná v neděli.  Účastní se ho stovky tanečníků v kostýmech představujících různé květy a za zvuku hudby předvádí svá vystoupení na alegorických vozech. Celou slavnost provází úžasná a nezapomenutelná vůně květin. Ve městě jsou položené květinové koberce a další výzdoba. Zájezd na tento festival naleznete v nabídce AGL travel.

Madeira

Atlantický festival ohňostrojů

Atlantický festival oficiálně zahajuje letní sezónu v měsíci červnu. Je to tradiční událost, která je pořádána regionálním sekretariátem pro cestovní ruch a kulturu, spojuje zábavu a kulturu v jeden vzrušující zážitek. Festival se skládá ze tří částí: Madeirský hudební festival, mezinárodní soutěž ohňostrojů a vystoupení filharmonických kapel v centru města. Nejpopulárnější součástí festivalu jsou velkolepé ohňostroje nad přístavním molem. Každou květnovou sobotní noc pořádá jedna ze soutěžících zemí velkolepý ohňostroj sladěný s doprovodnou hudbou. Ohňostroje trvají okolo 20 minut a jsou jedinečným zážitkem, při kterém se schází jak místní obyvatelé, tak turisté.
Zájezd na tento festival naleznete v nabídce AGL travel.

Madeira

Vinobraní – SLAVNOSTI VÍNA

S odkazem na společenský a hospodářský význam madeirského vína a oživení staré vinařské tradice se na ostrově koná každé září, v průběhu hlavního období sběru hroznů, tento festival. Nejkrásnější část oslav se koná v obci, kde si účastníci mohou vyzkoušet skutečný sběr hroznů, šlapání vína a další související tradice. Ve městě jsou stánky s mnoha druhy vín, tradičním jídlem a zábavou. Zde si rovněž můžete velice levně zakoupit typické madeirské víno. Také v centru města Funchalu najdete stánky s mnoha druhy vín, tradičním jídlem a zábavou. Zájezd na tento festival naleznete v nabídce AGL travel.

Madeira

Kromě standardních pobytových zájezdů jsou v dnešní době velice oblíbené zájezdy, “Fly & Drive“. Jedná se o individuální poznávací zájezdy na míru, kdy v ceně zájezdů na 8 dní je pronájem vozu na 6 dní, zpracovaný itinerář cesty a ubytování na třech místech ostrova, které klientům umožní poznat celý ostrov. Nabídku těchto zájezdů naleznete rovněž u AGL travel.

MadeiraCestovní kancelář AGL travel
Jungmannova 6, Praha 1
Bezplatná linka 800 222 210
rezervace@agltravel.cz
www.AGLtravel.cz

Článek byl zobrazen 5 116 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko