Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Ericeira – osobité portugalské městečko

Na portugalském pobřeží Atlantského oceánu leží kosmopolitní městečko Ericeira, které návštěvníky přitahuje svými bílými domky, dlážděnými uličkami, zapadlými náměstíčky, pestrým denním trhem a také příjemným nočním životem. I přes neustále se zvyšující počty turistů si tato původně rybářská vesnička stále uchovává své osobité tradice a zvyky.

ZÁJEZDY DO PORTUGALSKA NA SVĚTADÍLECH

V Ericeiře žije kolem 6 tisíc obyvatel, ale tento počet každoročně v letních měsících stoupne až na 30 tisíc. Vzhledem k blízkosti hlavnímu městu sem za odpočinkem vyráží hlavně Lisaboňané. Samozřejmě zde nechybí ani zahraniční turisté z nejrůznějších koutů Evropy. Každému se líbí zdejší svěží podnebí, čisté písečné pláže a čerstvé dary moře. Venkovní kavárny, restaurace a bary tak doslova praskají ve švech. Největší frmol je na hlavním náměstí Praca da República, kde je možné se uchýlit do stínu stromů.

Starou část města, která je tvořena na sebe namačkanými bílými domky, najdete vysoko nad mořem na třicetimetrovém útesu. Z Larga das Ribas můžete z ptačí perspektivy pozorovat hemžení v rušném rybářském přístavu. Traktory zde již nahradily voly tahající v minulosti čluny z dosahu přílivu. Každoročně 16. srpna se zde koná výroční rybářská slavnost, kdy jde procesí se svíčkami až k přístavu na úpatí útesu, kde se následně požehná všem lodím. 

Dne 5. října roku 1910 odjel z Ericeiry do exilu poslední portugalský král Manuel II., protože byla v Lisabonu vyhlášena republika. Tuto událost dnes připomíná obraz z kachliček azulejos v rybářské kapli Santo António nacházející se nad přístavem. Král se následně usadil v Twickenhamu jižně od Londýna, kde roku 1932 také zemřel. 

Zájemci o historii mohou navštívit místní muzeum dějin Museu da Ericeira, kde jsou vystaveny modely tradičních člunů kraje a rybářské vybavení. O zábavu se postará zdejší golfové hřiště v parku Santa Maria. Vyzkoušet můžete v Ericeiře také jezdectví a celou řadu vodních sportů. Zdejší pláže jsou převážně písečné, hrozí-li při koupání v moři nebezpečí, bývají vyvěšeny varující červené praporky. 

- jap - 

Předchozí články z Portugalska:
Nazaré - malebné letovisko 
Palácio de Queluz - portugalské Versailles 
Óbidos - kouzelné městečko s hradem 
Faro - perla Algarve 
Évora - studentské a turistické centrum 

Článek byl zobrazen 7 638 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko