Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Portugalsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Portugalsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Portugalsko.

Lisabon - Rossio

Lisabon - Rossio

V centru Lisabonu se rozkládá náměstí Praça de Dom Pedro IV., kterému nikdo z místních neřekne jinak než Rossio. Je lemováno řadou významných budov a obklopeno mnoha kavárnami, kde si můžete dopřát pravé portugalské galao, tedy kávu s velkou porcí mléka nebo tradiční zákusek bolas de nata.

celý článek

 

Lisabon - Ponte 25 de Abril

Lisabon - Ponte 25 de Abril

Lisabonský visutý most Most Ponte 25 de Abril trochu připomíná slavný Golden Gate Bridge v americkém San Franciscu. Byl postaven v roce 1966 za vlády diktátora Salazara, proto byl původně pojmenován Ponte Salazar. K jeho přejmenování došlo až po karafiátové revoluci v roce 1974, která ukončila diktaturu a nastolila v zemi demokracii.

celý článek

 

Azory - přelet nad jestřábími ostrovy

Azory - přelet nad jestřábími ostrovy

Daleko v Atlantském oceánu je rozeseto devět původně vulkanických ostrovů, které vynikají úžasnou krajinou, bohatou faunou a poklidným životem. Jde o Azorské ostrovy, které sice patří Portugalsku, ale jsou od něj vzdáleny dlouhých 1300 km, tedy asi dvě hodiny letu z metropole Lisabonu.

celý článek

 

Fatima, město zázraků

Fatima, město zázraků

Portugalská Fátima je pro většinu Čechů zcela neznámým místem, přesto je už přes devadesát let považována za nejvýznamnější katolické poutní místo na světě. Od doby, kdy se tady třem dětem zjevila Panna Marie, přicházejí do Fátimy ročně milióny lidí prosit na kolenou o zázrak.

celý článek

 

Portugalská Leiria

Portugalská Leiria

Portugalské město Leiria má dlouhou a bohatou historii, pozornost turistů ale přitáhlo teprve v roce 2004, kdy hostilo fotbalové mistrovství Evropy. Monumentální stadión ale rozhodně není jediným místním lákladlem...

celý článek

 

Alcobaca - monumentální gotická krása

Alcobaca - monumentální gotická krása

Klášter Alcobaca patří k nejstarším gotickým památkám v Portugalsku a pyšní se největším gotickým kostelem v zemi. Impozantní stavba z 12. století je již několik let pod ochranou Světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Ostrov Madeira

Ostrov Madeira

Madeira je portugalské souostroví sopečného původu nacházející se v Atlantském oceánu, přibližně 580 km od pobřeží Maroka a 980 km jihozápadně od Lisabonu. Jedinými obydlenými ostrovy je turisty na dovolenou hojně navštěvovaná Madeira a menší Porto Santo.

celý článek

 

Viana do Castelo - daleko od turistických davů...

Viana do Castelo - daleko od turistických davů...

Viana do Castelo bývala svého času největším portugalským přístavem. Dnes si žije toto malebné město svým poklidným přímořským životem a s otevřenou náručí vítá všechny, kdo sem zabloudí, aby objevili jeho kouzlo.

celý článek

 

Santana - vesnice barevných domků

Santana - vesnice barevných domků

Ve španělsky a zejména portugalsky mluvících zemích je slovo „Santana“ velmi časté, jednak jako příjmení, ale hlavně jako název nebo součást názvu obcí a měst. Vzniklo zkrácením a spojením dvou slov Santa Ana, čili Svatá Anna.

celý článek

 

Divoké pobřeží madeirské

Divoké pobřeží madeirské

Portugalsko samotné, ačkoliv určitě má co nabídnout, nepatří mezi časté cíle českých turistů, ale na portugalské ostrovy Madeira míří přece jen více lidí. Madeira leží na východě severní části Atlantického oceánu, nad oblíbenými – a klimaticky teplejšími - Kanárskými ostrovy.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko