Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Portugalsko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Portugalsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Portugalsko.

Aveiro – město kanálů

Aveiro – město kanálů

Malé přístavní město Aveiro situované ve středním Portugalsku, v krajině plné zátok, říček, kanálů a můstků, patří mezi nejpříjemnější portugalská města. Místní turistickou atrakcí je projížďka kanály na barevných člunech, svou podobnost s italskými Benátkami tak Aveiro nezapře.

celý článek

 

Belém – město krále Manuela

Belém – město krále Manuela

V západní části Lisabonu se u ústí řeky Tejo rozkládá městská čtvrť Belém, která je plná památek postavených v manuelském slohu. Právě odtud se v 15. století vydávaly karavely na své objevitelské plavby, Belém je tak neodmyslitelně spjat s portugalským zlatým věkem. Čtvrť je opravdu atraktivní, proto jsou její ulice po celý rok zaplněny turisty.

celý článek

 

Funchal – výlet do malého Lisabonu

Funchal – výlet do malého Lisabonu

Funchal je hlavním městem portugalského subtropického ostrova Madeira, který leží asi 600 km od afrického pobřeží. Historické jádro města rozkládající se nad stejnojmenným zálivem se pyšní krásnými vládními budovami, soukromými domky s dvorky a železnými balkony, honosnými vilami a spoustou muzeí či galerií. Ne náhodou se Funchalu říká „malý Lisabon“.

celý článek

 

Tomar, sídlo Kristových rytířů

Tomar, sídlo Kristových rytířů

V oblasti středního Portugalska, se v regionu Estremadura, nachází jedno z nejpozoruhodnějších měst v zemi. Tomar je známý jako sídlo Kristových rytířů, kteří zde po sobě zanechali nádherný renesanční kostelní komplex. Město bylo kdysi významným centrem organizování objevných cest, financovaných tímto řádem.

celý článek

 

Madeira - ostrov věčného jara

Madeira - ostrov věčného jara

Portugalská Madeira vás okouzlí svou barevností a různými typy krajin. Stále je na co se dívat. Ohromující je množství květin. Některé známé, jiné méně, ale všechny krásné, ať v zahradách nebo ve volné přírodě. Když k tomu připočtete stejně zajímavé stromy, cítíte se jako v botanickém ráji.

celý článek

 

Coimbra – pokladnice historie

Coimbra – pokladnice historie

V oblasti středního Portugalska se na břehu řeky Rio Mondego rozkládá hezké historické město Coimbra. Je rodištěm šesti portugalských králů a také sídlem nejstarší univerzity v zemi. Její počátky sahají až do 12. století a do roku 1910 byla jedinou univerzitou v Portugalsku. Místní obyvatelé Coimbru milují a jsou na ni také patřičně hrdí.

celý článek

 

Setúbal

Setúbal

V oblasti středního Portugalska se na lisabonském pobřeží rozkládá důležité průmyslové město Setúbal, které se zároveň pyšní třetím největším přístavem v zemi. Město je považováno za jakousi vstupní bránu na poloostrov Tróia a protéká jím řeka Sado.

celý článek

 

Guimarães – rodiště prvního krále

Guimarães – rodiště prvního krále

Na severozápadě Portugalska se v provincii Minho rozkládá město Guimarães, které je považováno za kolébku portugalského národa. Právě zde se totiž narodil první portugalský král Alfons I. Historické jádro města bylo v roce 2001 pro svou jedinečnost zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Sesimbra

Sesimbra

Sesimbra je malé rybářské a poměrně rušné městečko rozkládající se asi 40 kilometrů jižně od Lisabonu. Leží v chráněném zálivu a přístupu severních větrů zamezují svahy pohoří Serra da Arrábida. Z původně ospalé vesničky se za pár let stalo rekreační středisko oblíbené především u obyvatel portugalské metropole.

celý článek

 

Palácio de Mafra

Palácio de Mafra

Asi 35 km severozápadně od Lisabonu se nachází městečko Marfa, kterému dominuje klášter Palácio de Marfa vystavěný za panování výstředního portugalského krále Jana V. Mladý král tehdy slíbil, že jako poděkování za narození potomka, nechá vystavět nový klášter a baziliku.

celý článek

 

Lisabon - Cristo Rei

Lisabon - Cristo Rei

Na okraji portugalské metropole se tyčí obří postava Krista – Cristo Rei, která byla vytvořena v letech 1949 - 1959 podle známější sochy Cristo Redentor v brazilském Rio de Janeiru. Kristus zde s rozepjatými pažemi shlíží na řeku Tejo a je dominantou celého města.

celý článek

 

Lisabon hrající teskné „fado“

Lisabon hrající teskné „fado“

Lisabon je hlavním a zároveň největším městem Portugalska, leží na nejzápadnějším výběžku Evropy, při ústí řeky Tejo. Díky své poloze bylo město považováno za bránu do exotických končin, což se odrazilo i na jeho vzhledu. Snoubí se zde architektura i duchovno evropského města s vlivy exotické Afriky i daleké Latinské Ameriky.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko